JOURNAL: MORGEN RITUALET

RITUALET

Kværn, bryg, gentag

Den første kop kaffe om morgenen. For mange er det startskuddet på en god dag. For os er det også et ritual som er værd at gentage gang på gang. Afmåle, kværne og brygge – alt sammen ned til den mindste detalje for at kunne opnå den allerbedste kop kaffe. Det er faktisk en ting Rasmus har været så opslugt af på det seneste at vi har valgt at lave en lille guide til dig.

Det er tit de helt små ting som gør det. Gør at kaffen ender ud som den helt rigtige velsmagende mørke substans som du kender og holder af. Du ved, helst tættest på den kaffe du har siddet og nydt på en af de helt gode steder – ikke den der har kogt hele dagen i pauserummet.

Vi starter med at veje 16 g lys- eller mellemristet kaffe af til 250 g vand.

KVÆRN

De små ting

BRYG

En lille cermoni

Lugten af den friskkværnede kaffe har nu spredt sig i hele rummet – en ting vi holder særligt af. Samtidigt anes en fortsat stigende buldren fra den snable-udstyrede elkedel. Et tegn på at vi nu kan bevæge os videre i morgenritualet. Den friskkværnede kaffe skal nu have lov til at blomstre.

Nu hældes de første 32 g vand på kaffen. Herefter ventes der i 30 sekunder hvorefter det resterende vand langsomt hældes på inden uret rammer 1 minut.

Kaffen er klar. Startskuddet for en god dag har lydt. Find dig til rette i en god stol og nyd en let syrlig kop kaffe og begyndelsen på dagen. vi håber at guiden her faldt i din smag og at du ligeså vil gentage dette ritual i din morgenrutine – eller måske helt selv finde dit eget startskud på dagen?

Kunne du tænke dig at møde Søren, som du lige har set lave kaffe? eller måske dykke endnu længere ned i kaffens verden? Så kan du klikke dig videre lige herunder.

GENTAG

Morgenritualet

GÅ PÅ OPDAGELSE

SE HELE VORES "JOURNAL"

MØD SØREN

EN BÆREDYGTIG HVERDAG.

læs videre

COMMUNITY COFFEE

MIDTWEST X BEAN MACHINE

læs videre